fbpx

Stół wiejski to jedna z ciekawszych pozycji podczas imprezy i na pewno jedna z najsmaczniejszych. Warto pomyśleć o nim przy kompozycji menu weselnego, ale nie tylko. Spotykamy się z coraz częstszym zapytaniem ofertowym podczas komunii i jubileuszach. Znajdziemy wiele skarbów wsi, produkty regionalne i wiele innych tradycyjnych polskich wyrobów.

Cena wiejskiego stołu zaczyna się od 25 zł na osobę. W zależności od wymagań razem z Państwem dobieramy spośród naszych propozycji, dlatego ceny mogą się różnić. Poniżej przedstawiamy game naszych produktów i wyrobów.

Przekąski i dodatki:

chleb na żytnim zakwasie ze słonecznikiem, dynią i siemieniem lnianym

masło wiejskie ze skały

smalec ze skwarkami i cebulką

pate z kaczych wątróbek z konfiturą z czerwonej porzeczki

ogórki kiszone i małosolne

świeżo tarty chrzan

pikle

musztarda

Z naszej wędzarni:

boczek marynowany w kminku

polędwiczki wieprzowe

szynka na dymie wiśniowym

kiełbasy (wieprzowa czosnkowa z czosnkiem niedźwiedzim, jałowcowa z dziczyzny)

Zimna płyta:

pasztet z królika

sałatka jarzynowa z domowym majonezem, łąckim jabłkiem i marynowanymi borowikami

Na ciepło:

bigos staropolski na boczku, dziczyźnie z suszonymi grzybami i podwędzaną śliwką

kwaśnica na żeberkach i wędzące

żur na wędzonym podgardlu z grzybami, białą kiełbasą i jajkiem od zielononóżki