Catering na Chrzest

catering na chrzest

Kraków i okolice | Catering na Chrzest

Chrzciny to pierwsze tak ważne święto, w którym uczestniczy nasze nowo narodzone dziecko. Wychodząc na przeciw przystosowaliśmy ofertę cateringową właśnie dla Państwa, aby mogli się cieszyć chwilą i nie przejmować organizacją przyjęcia. Nasz zespół przygotuje wyrafinowane dania, zapewni profesjonalną obsługę kelnerską, niezbędne wyposażenie i ozdoby stołów oraz po wszystkim zajmie się uporządkowaniem.

Posiadamy niezębne doświadczenie i zaplecze sprzętowe, aby wykonać usługę w Państwa domu, wynajętej sali czy ogrodzie. Imprezy plenerowe nie są dla nas kłopotem, mamy w asortymencie stoły, krzesła, namioty, grille dzięki czemu dostosujemy się do każdych potrzeb.

Wynajem sali na uroczystość Chrztu Świętego

Godnym uwagi jest fakt, iż Catering Kraków posiada klimatyczną salę w samym sercu krakowskiego Kazimierza przy ul. Krakowskiej 30. Niewątpliwym atutem jest lokalizacja oraz usytuowanie sali na 4 piętrze zabytkowej kamienicy Dada Boutique Home Hotel****. Sala jest klimatyzowana, posiada przybudowaną kuchnie, z której wydajemy posiłki, oraz niezależne WC, balkon z widokiem na Bazylikę Bożego Ciała w Krakowie. Sala mieści do 25 osób, jest możliwość podnajęcia sali konferencyjnej mieszczącej się na tym samym piętrze (10 os.). W tym miejscu cateringu na chrzest nabierze niezapomnianego klimatu.

Kliknij poniższe opcje, aby zobaczyć dostępne opcje menu cateringu na chrzest: 

Menu nr 1

od 99 zł / os.

  • Zupa: rosół wołowo-drobiowy z domowym makaronem
  • Danie główne:
    • mięsa: devolay, kotlet schabowy, pieczone udko z kurczaka
    • ziemniaki: puree lub młode z koperkiem
    • surówki: z kapusty kiszonej, mizeria, buraczki
  • Ciasta: szarlotka, sernik ze słonym karmelem
  • Zimna płyta:
    • deska serów i wędlin
    • musztarda i chrzan
    • trzy rodzaje pieczywa
    • galareta drobiowa
    • sałatka jarzynowa
    • śledzie z jajkami w sosie tatarskim
    • sałatka gyros z sosem tysiąca wysp
Menu nr 2

od 179 zł / os.

  • Zupa: rosół z pieczonej kaczki z kołdunami (lub pieczonym skrzydełkiem i tagliatelle) 
  • Danie główne:
    • mięsa: rolada wołowa, panierowany filet drobiowy, devolay
    • ziemniaki: puree lub młode z koperkiem
    • kluski śląskie
    • surówki: colesław, mizeria, czerwona kapusta
    • sosy: pieczeniowy, grzybowy
  • Deser lodowy z owocami, bitą śmietaną i musem czekoladowym
  • Ciasto: szarlotka, sernik ze słonym karmelem
  • Zimna płyta:
    • deska serów
    • półmisek wędlin, pieczonych mięs i pasztet
    • sos: musztardowo-miodowy, chrzan z żurawiną, czosnkowo-ziołowy
    • trzy rodzaje pieczywa
    • galareta drobiowa
    • sałatka grecka
    • sałatka grecka
    • caprese z bazyliowym pesto
    • śledzie z jajkami w sosie tatarskim
    • śledzie w śmietanie i po kaszubsku
    • sałatka grillowany kurczak z sosem winegret
  • II danie: pieczony schab w sosie borowikowym i kaszą gryczaną 
Menu nr 3

od 229 zł / os.

  • Przystawka: łosoś wędzony (lub pieczony burak) na rukoli  z olejem sezamowym i salsą
  • Zupa: krem z borowików z grzanką serową
  • Danie główne:
    • mięsa: schab, nuggetsy z kurczaka, karczek w sosie własnym, devolay
    • ziemniaki: puree z cebulką i chrzanem
    • kluski śląskie / kopytka
    • sos: z czerwonego wina z kurkami, musztardowo-miodowy
    • surówki: wiosenna, colesław, mizeria
    • młoda kapusta zasmażana z koperkiem
    • buraczki na ciepło z chrzanem
  • Deser: Sałatka owocowa z lodami, rurkami z bitą śmietaną, toffi i kawałkami mlecznej czekolady
  • Ciasta: sernik ze słonym karmelem, ciasto czekoladowe
  • Zimna płyta:
    • 3 rodzaje śledzi: w musztardzie, po kaszubsku, z sosem tatarskim
    • decha pieczonych i wędzonych mięs
    • wiejski stół: smalec, ogórki małosolne, chleb na zakwasie, chrzan z żurawiną, musztarda
    • koreczki: pomidor / mozarella / bazylia i oliwka / ser / kabanos / papryka
    • sałatka Cesar
    • sałatka z melonem i szynką parmeńską
    • sałatka grecka
    • śliwki w boczku
    • deska serów z miodem, winogronami, orzechami włoskimi
    • pieczywo
    • grzanki ziołowe
    • pasty serowe
    • sosy i dipy: pomidorowy z bazylią, czosnkowo-ziołowy, musztardowo-miodowy
  • II danie: gulasz z dziczyzny z warzywami okopowymi
  • II deser: szarlotka na ciepło z sosem angielskim i malinami

Jeśli mają Państwo uwagi lub przewidziany budżet, z pewnością skomponujemy menu na chrzciny dostosowane do  potrzeb!

Wyślij zapytanie

Szukasz firmy wykonującej catering na chrzest? Poniżej znajduje się formularz przez który mogą Państwo dokonać rezerwacji terminu, zapytać o szczegóły oferty lub poprosić o indywidualną wycenę.

Wybierz menu (niewymagane)

2 + 7 =

Nasz blog

Przepisy wigilijne cz. 1

Przepisy wigilijne cz. 1

Najlepsze przepisy na świąteczne potrawy wigilijne. Same sprawdzone receptury, zarówno tradycyjne, jak i te bardziej nowoczesne. Przepisy rodzinne na dania wigilijne i świąteczne, takie jak BARSZCZ WIGILIJNY, PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI, KAPUSTA WIGILIJNA czy RYBA PO...

Jaką zupę wybrać na imprezę okolicznościową?

Jaką zupę wybrać na imprezę okolicznościową?

Na udaną imprezę składa się wiele czynników, na pewno ważną rolę pełni wyśmienite jedzenie. Wydawałoby się, że dobranie idealnego menu cateringowego dla wszystkich gości to duże wyzwanie. Wiadomo, im więcej gości tym trudniej sprostać ich oczekiwaniom kulinarnym....