fbpx

Catering na Komunie

catering na komunie

Kraków i okolice | Catering na Komunie

Z pewnością dzień I Komunii Świętej jest wielkim przeżyciem dla dziecka podczas gdy dla rodziców jest to duże przedsięwzięcie. W związku z tym wychodząc Państwu na przeciw przedstawiamy naszą ofertę na przygotowanie oprawy tego wydarzenia. Zajmujemy się organizacją catering na komunie, dlatego mogą Państwo jeszcze bardziej skupić się na celebrowaniu spotkania rodzinnego, nie przejmując się rzeczami drugoplanowymi.

Posiadamy niezębne doświadczenie i zaplecze sprzętowe, aby wykonać usługę w Państwa domu, wynajętej sali czy ogrodzie. Imprezy plenerowe nie są dla nas kłopotem, mamy w asortymencie stoły, krzesła, namioty, grille dzięki czemu dostosujemy się do każdych potrzeb. 

Wynajem sali na uroczystość I Komunii Świętej

Godnym uwagi jest fakt, iż Catering Kraków posiada klimatyczną salę w samym sercu krakowskiego Kazimierza przy ul. Krakowskiej 30. Niewątpliwym atutem jest lokalizacja oraz usytuowanie sali na 4 piętrze zabytkowej kamienicy Dada Boutique Home Hotel****. Sala jest klimatyzowana, posiada przybudowaną kuchnie, z której wydajemy posiłki, oraz niezależne WC, balkon z widokiem na Bazylikę Bożego Ciała w Krakowie. Sala mieści do 25 osób, jest możliwość podnajęcia sali konferencyjnej mieszczącej się na tym samym piętrze (10 os.). W tym miejscu cateringu na komunie nabierze niezapomnianego klimatu.

Kliknij poniższe opcje, aby zobaczyć dostępne opcje menu cateringu na komunie: 

Menu nr 1

od 119 zł / os.

  • Zupa: rosół wołowo-drobiowy z domowym makaronem
  • Danie główne:
    • mięsa: devolay, kotlet schabowy,  pieczone udko z kurczaka
    • ziemniaki: puree lub młode z koperkiem
    • surówki: z kapusty  kiszonej, mizeria, buraczki
  • Deser lodowy z owocami, bitą śmietaną i musem czekoladowym
  • Zimna płyta:
    • deska serów i wędlin
    • musztarda i chrzan
    • trzy rodzaje pieczywa
    • galareta drobiowa
    • sałatka jarzynowa
    • śledzie z jajkami w sosie tatarskim
    • sałatka gyros z sosem tysiąca wysp
  • II danie: gulasz węgierski z wędzoną papryką i kukurydzą
Menu nr 2

od 159 zł / os.

  • Zupa: rosół z pieczonej kaczki z kołdunami (lub pieczonym skrzydełkiem i tagliatelle) 
  • Danie główne:
    • mięsa: rolada wołowa, panierowany filet drobiowy, pieczony schab, devolay
    • ziemniaki: puree lub młode z koperkiem
    • kluski śląskie
    • surówki: colesław, mizeria, czerwona kapusta
    • sosy: pieczeniowy, grzybowy
  • Deser lodowy z owocami, bitą śmietaną i musem czekoladowym
  • Ciasto: szarlotka, sernik
  • Zimna płyta:
    • deska serów
    • półmisek wędlin, pieczonych mięs i pasztet
    • sos: musztardowo-miodowy, chrzan z żurawiną, czosnkowo-ziołowy
    • trzy rodzaje pieczywa
    • galareta drobiowa
    • sałatka grecka
    • caprese z bazyliowym pesto
    • śledzie z jajkami w sosie tatarskim
    • śledzie w śmietanie i po kaszubsku
    • sałatka grillowany kurczak z sosem winegret
  • II danie: wołowina po burgundzku
Menu nr 3

od 199 zł / os.

  • Przystawka: łosoś wędzony (lub pieczony burak) na rukoli  z olejem sezamowym i salsą
  • Zupa: krem z borowików z grzanką serową
  • Danie główne:
    • mięsa: schab, nuggetsy z kurczaka, karczek w sosie własnym, żeberka w kapuście
    • ziemniaki: puree z cebulką i chrzanem
    • kluski śląskie / kopytka
    • sos: z czerwonego wina z kurkami, musztardowo-miodowy
    • surówki: wiosenna, colesław, mizeria
    • młoda kapusta zasmażana z koperkiem
    • buraczki na ciepło z chrzanem
  • Deser: Sałatka owocowa z lodami, rurkami z bitą śmietaną, toffi i kawałkami mlecznej czekolady
  • Ciasta: sernik, muffiny czekoladowe, babeczki z owocami
  • Zimna płyta:
    • 3 rodzaje śledzi: w musztardzie, po kaszubsku, z sosem tatarskim
    • jajka w sosie tysiąca wysp makaronem z wędlin
    • decha pieczonych i wędzonych mięs
    • wiejski stół: smalec, ogórki małosolne, chleb na zakwasie, chrzan z żurawiną, musztarda
    • koreczki: pomidor / mozarella / bazylia i oliwka / ser / kabanos / papryka
    • sałatka Cesar
    • sałatka z melonem i szynką parmeńską
    • sałatka grecka
    • śliwki w boczku
    • deska serów z miodem, winogronami, orzechami włoskimi
    • pieczywo
    • grzanki ziołowe
    • pasty serowe
    • sosy i dipy: pomidorowy z bazylią, czosnkowo-ziołowy, musztardowo-miodowy
  • II danie: gulasz z dziczyzny z warzywami okopowymi
  • II deser: szarlotka na ciepło z sosem angielskim i malinami

Jeśli mają Państwo uwagi lub przewidziany budżet, z pewnością skomponujemy menu dostosowane do  potrzeb!

Wyślij zapytanie

Szukasz firmy wykonującej catering na komunie? Poniżej znajduje się formularz przez który mogą Państwo dokonać rezerwacji terminu, zapytać o szczegóły oferty lub poprosić o indywidualną wycenę.

Wybierz menu (niewymagane)

14 + 11 =

Nasz blog

Jaką zupę wybrać na imprezę okolicznościową?

Jaką zupę wybrać na imprezę okolicznościową?

Na udaną imprezę składa się wiele czynników, na pewno ważną rolę pełni wyśmienite jedzenie. Wydawałoby się, że dobranie idealnego menu cateringowego dla wszystkich gości to duże wyzwanie. Wiadomo, im więcej gości tym trudniej sprostać ich oczekiwaniom kulinarnym....