Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/server264549/ftp/strony_www/cateringkrakow.com.pl/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6044
CATERING NA KOMUNIE | Catering Kraków - na każdą okazje - firma cateringowa

CATERING NA KOMUNIE

Przedstawiamy Państwu ofertę na katering komunijny.

– zestawy już od 119 zł

Na tak wspaniały dzień jakim jest I Komunia Święta  przygotowaliśmy dla Państwa propozycje menu, które podkreślą symbolikę wydarzenia. Wszystkie sprawy organizacyjne są po naszej stronie, profesjonalna obsługa zapewni odpowiedni komfort Gościom, przepiękne przystrojenie stołów oraz wyrafinowane dania.

Menu nr 1
119 zł / os.

  • Zupa: rosół wołowo-drobiowy z domowym makaronem
  • Danie główne:
    • mięsa: devolay, kotlet schabowy,  pieczone udko z kurczaka
    • ziemniaki: puree lub młode z koperkiem
    • surówki: z kapusty  kiszonej, mizeria, buraczki
  • Deser lodowy z owocami, bitą śmietaną i musem czekoladowym
  • Zimna płyta:
    • deska serów i wędlin
    • musztarda i chrzan
    • trzy rodzaje pieczywa
    • galareta drobiowa
    • sałatka jarzynowa
    • śledzie z jajkami w sosie tatarskim
    • sałatka gyros z sosem tysiąca wysp
  • II danie: gulasz węgierski z wędzoną papryką i kukurydzą

Menu nr 2
159 zł / os.

  • Zupa: rosół z pieczonej kaczki z kołdunami (lub pieczonym skrzydełkiem i tagliatelle) 
  • Danie główne:
    • mięsa: rolada wołowa, panierowany filet drobiowy, pieczony schab, devolay
    • ziemniaki: puree lub młode z koperkiem
    • kluski śląskie
    • surówki: colesław, mizeria, czerwona kapusta
    • sosy: pieczeniowy, grzybowy
  • Deser lodowy z owocami, bitą śmietaną i musem czekoladowym
  • Ciasto: szarlotka, sernik
  • Zimna płyta:
    • deska serów
    • półmisek wędlin, pieczonych mięs i pasztet
    • sos: musztardowo-miodowy, chrzan z żurawiną, czosnkowo-ziołowy
    • trzy rodzaje pieczywa
    • galareta drobiowa
    • sałatka grecka
    • caprese z bazyliowym pesto
    • śledzie z jajkami w sosie tatarskim
    • śledzie w śmietanie i po kaszubsku
    • sałatka grillowany kurczak z sosem winegret
  • II danie: wołowina po burgundzku

Menu nr 3
199 zł / os.

  • Przystawka: łosoś wędzony (lub pieczony burak) na rukoli  z olejem sezamowym i salsą
  • Zupa: krem z borowików z grzanką serową
  • Danie główne:
    • mięsa: schab, nuggetsy z kurczaka, karczek w sosie własnym, żeberka w kapuście
    • ziemniaki: puree z cebulką i chrzanem
    • kluski śląskie / kopytka
    • sos: z czerwonego wina z kurkami, musztardowo-miodowy
    • surówki: wiosenna, colesław, mizeria
    • młoda kapusta zasmażana z koperkiem
    • buraczki na ciepło z chrzanem
  • Deser: Sałatka owocowa z lodami, rurkami z bitą śmietaną, toffi i kawałkami mlecznej czekolady
  • Ciasta: sernik, muffiny czekoladowe, babeczki z owocami
  • Zimna płyta:
    • 3 rodzaje śledzi: w musztardzie, po kaszubsku, z sosem tatarskim
    • jajka w sosie tysiąca wysp makaronem z wędlin
    • decha pieczonych i wędzonych mięs
    • wiejski stół: smalec, ogórki małosolne, chleb na zakwasie, chrzan z żurawiną, musztarda
    • koreczki: pomidor / mozarella / bazylia i oliwka / ser / kabanos / papryka
    • sałatka Cesar
    • sałatka z melonem i szynką parmeńską
    • sałatka grecka
    • śliwki w boczku
    • deska serów z miodem, winogronami, orzechami włoskimi
    • pieczywo
    • grzanki ziołowe
    • pasty serowe
    • sosy i dipy: pomidorowy z bazylią, czosnkowo-ziołowy, musztardowo-miodowy
  • II danie: gulasz z dziczyzny z warzywami okopowymi
  • II deser: szarlotka na ciepło z sosem angielskim i malinami